Coachingsvragen

Ik coach mensen met vragen die spelen op het werk en/of in het privé-leven. Hieronder lees je vragen waarop ik coachees heb begeleid.

Lees ook de ervaringen van coachees over de resultaten en effecten die de coaching oplevert.

Coachingsvragen op het Werk

Balans werk-privé
Persoonlijk Leiderschap & Ontwikkeling
Loopbaan keuzes
Werkstress, Burnout & Reïntegratie

De balans tussen mijn werk en privé-leven is zoek. Dit moet niet veel langer zo doorgaan. Hoe kan ik hierop grip krijgen? Hoe kan ik prioriteiten stellen en kiezen voor wat ik belangrijk vind? 

Ik ervaar werkdruk en stress, en sta niet in mijn kracht. Hoe kan ik hiermee omgaan? Hoe kan ik ontspannen werken, vanuit mijn kracht en mezelf blijven?  

Ik vind het lastig collega’s aan te spreken en durf geen nee te zeggen. Hoe kan ik meer opkomen voor mezelf en me assertiever opstellen? Hoe krijg ik regie over mijn werk? 

Ik ben leidinggevende, maar weet eigenlijk niet precies hoe ik deze rol moet vervullen. Dit maakt me onzeker. Hoe geef ik leiding? Hoe toon ik leiderschap? Hoe behoud ik ook goed contact met mijn collega’s, ondanks mijn nieuwe rol?

Ik sta voor een nieuwe stap in mijn loopbaan/carrière, maar ik twijfel. Hoe weet ik wat de juiste keuze is en welke beslissing ik moet nemen?

Ik wil me graag verder ontwikkelen en mijn talenten optimaal benutten. Hoe kan ik bewust leren en groeien? Hoe weet ik wat ik wil en hoe ontwikkel ik mezelf? 

Ik reïntegreer na een periode van uitval (burnout, ziekte, rouw bij verlies …). Hoe voorkom ik dat ik weer terugval? Hoe kan ik anders in mijn werk staan en toch professioneel mijn rol vervullen? Hoe ga ik om met mijn onzekerheid en durf ik kwetsbaar te zijn?

Coachingsvragen in het privé-leven

Persoonlijke dilemma’s en keuzes bij sleutelmomenten en levensvragen

Ik heb het gevoel niet mezelf te kunnen zijn en dat ik word geleefd. Hoe kan ik mijn leven leiden? Hoe weet ik wat ik werkelijk wil? Hoe durf ik te kiezen voor mezelf en open en oprecht te leven en werken door mezelf te zijn en mezelf te tonen?

Mijn relatie loopt niet lekker en ik twijfel of ik nog wel verder wil, maar het heeft zoveel consequenties. Wat ik moet doen? Hoe krijg ik duidelijk wat ik voel en wat ik wil? Hoe ga ik om met deze twijfels? Hoe doe ik recht aan mezelf en blijf ik eerlijk naar de ander(en)?

Ik heb een persoonlijk conflict met mijn partner, familie, vriend(in). Ik weet niet wat te doen. Hoe ga ik hiermee om? Hoe doe ik recht aan mezelf en ga ik staan voor mijn mening, zonder de ander te verliezen?  

Ik heb mijn partner ‘verloren’ (ziekte, overlijden, scheiding) en alles staat op z’n kop. Hoe ga ik hiermee om? Wat kan ik doen? Hoe geef ik ruimte aan de rouw? Hoe pak ik mijn leven weer op? 

Ik sta op een kruispunt in mijn leven en ervaar weinig voldoening meer in wat ik doe. Hoe geef ik zin aan mijn leven en mijn werk? Hoe ga ik deze nieuwe levensfase aan? Wat biedt perspectief en geeft me richting?

Lees ook de ervaringen van coachees

Over de resultaten en effecten die de coaching oplevert.