Ervaring van Coachees met mijn begeleiding

Directie en Bestuur

‘’Het situationeel inspringen op wat er in de sessies gebeurde. Het bewust schakelen tussen gevoel en verstand door verschillende oefeningen; met als gevolg dat dit beter samenkwam. Zijn begripvolle en tevens soms confronterende houding. De prettige veilige sfeer.’’

Directeur Consultancy(Rob, midden vijftig)

“Coaching geeft mij de ruimte voor reflectie op eigen denken en handelen binnen een hectisch werkveld. De coaching door Jeroen geeft me houvast, Inzicht, energie en praktische handvatten. 

Jeroen weet laagdrempelig te confronteren, biedt ruimte voor emotie en weet te verhelderen. Niet door coach trucjes en zweverige theorieën maar door te sparren en praktisch te blijven. En Jeroen is van de mooie zinnen. Deze resoneren na en daar heb ik wat aan.”

Bestuurder gemeente (Monique, eind veertig)

“Jeroen’s coaching heeft mij inzicht gegeven in mijn motieven van handelen en daarin sterktes en leerpunten. Daarnaast heb ik weer vertrouwen in mezelf gekregen, nadat ik dat even kwijt was. Ik heb baat bij de ongedwongen stijl van coaching, waarbij ik zelf het tempo kon bepalen. Een duidelijke methode hielp mij het juiste onder woorden te kunnen brengen.”

Directeur, nonprofit(Eric, midden veertig)

“Ik gun iedereen eens in de maand een sessie met Jeroen. Mij houdt hij op luchtige wijze een spiegel voor: loop ik nog mijn eigen pad? Werk ik nog vanuit mijn eigen kracht? Wat zegt mijn hoofd? Wat voelt mijn hart? En hoe kan ik dat elkaar laten versterken? Het biedt mij een pas op de plaats en brengt me terug bij en in mijn kracht. Het maakt dat ik een authentiek, visionair en daadkrachtig bestuurder kan zijn; meestal 😉 ”

Stadsbestuurder(Anke, begin vijftig)

“Wat Jeroen’s coaching mij oplevert is een moment van bewust stilstaan bij wie ik ook al weer was,  en waarom ik doe wat ik doe. De begeleiding is een prettige combinatie van analyseren wat maakt dat ik doe (en laat) wat ik doe (inzicht) en het mogen voelen waar de pijnpunten zitten (ervaren). Door deze afwisseling in aanpak ontstaan weer aanknopingspunten voor actie.”

Directeur Zorginstelling (Margreet, begin vijftig)

Zorg en Welzijn

‘’De oprechte aandacht, de warmte, de huiselijkheid, de gesprekken, de ervaringen, de kundigheid en veelheid aan verschillende oefeningen. Zijn de woordkeus en stemvolume, de vrolijkheid, het begrip en het gevoel dat het geheel gaf: een veilig gevoel.’’

Begeleider & Coördinator(Peggy, midden veertig)

“Dit was precies wat ik zocht! Jeroen heeft het beste in mij naar boven weten te halen. Daardoor voel ik mij gelukkiger. Ik ben effectiever in mijn werk, door bewuster minder te doen. En ik heb weer een vaste baan die helemaal bij mij past.”

Teamcoordinator Zorg en Welzijn(Ingrid, veertig jaar)

“Ik heb van Jeroen geleerd om – bewuster – te voelen: je gevoel weet het eigenlijk al. Voor iemand die rationeel denkt, erg fijn om hierin begeleid te worden. Het is een waardevol inzicht, om altijd weer naar je gevoel te kunnen. Zo heb ik me sterk en krachtig gevoeld om knopen door te hakken.”

Onderzoeker(Lea, midden twintig)

“Wat de coaching me opgeleverd heeft, is het inzicht dat ik de regie kwijt raakte en ik vertrouwen in mezelf moet blijven behouden; me gelijkwaardig moet blijven voelen. 

Door een ervaringsoefening voelde ik ter plekke dat ik de regie weer terug kreeg . Ik voelde me weerbaarder (de grens voelen wat mijn lijf aangaf) en weer in mijn kracht komen (wat mijn hart voelde); in plaats van in mijn hoofd, vanuit mijn buikgevoel leven.”

Teammanager in de zorg (Nikki, eind vijftig)

“Tijdens de coaching is aandacht voor zowel mijn gedachtes én mijn gevoelens. Zodat ik besluiten heb kunnen nemen die daadwerkelijk bij mij passen. Door de vragen en oefeningen ben ik bij de kern gekomen van wat er voor mij toe doet. 

De stijl van Jeroen kenmerkt zich doordat hij met aandacht kan luisteren zonder oordeel. Hij is analytisch en geeft je oefeningen die je een nieuw of ander inzicht kunnen opleveren.”

Manager, nonprofit (Ellen, midden veertig)

“Doortastend. Fijn warm persoon, waar je je veilig bij voelt om echt aan jezelf te werken. De coaching van Jeroen zorgt ervoor dat je het licht weer ziet!”

Specialistisch Arts(Manon, begin veertig)

Onderwijs & Veranderaars

‘’Tijdens de coaching zat ik in een zeer roerige periode van mijn leven, waarin veel heftige life events voorbij zijn gekomen. Als coach, kon Jeroen hier op een beschermende manier mee omgaan. Mij opvangen, veilig laten voelen en zo kon ik me eenvoudig openstellen om de heftige emoties en gevoelens aan te gaan.’’

Teammanager(Femke, begin veertig)

“Jeroen coacht op een natuurlijke en verbindende manier. Hij kan goed luisteren, met echte aandacht. Hij is een ervaren coach en kan putten uit vele methoden en oefeningen, die hij inzet op een manier die werkt op dat moment. De sfeer tijdens de coaching is ontspannen. Het is makkelijk om Jeroen te vertrouwen, waardoor er ruimte ontstaat om echt naar jezelf te kijken. Jeroen heeft mijn ‘reflectie-in-actie’ weten aan te zetten, waardoor ik nu beter in het moment kan handelen op een manier die goed voelt en past bij mijn waarden.”

HR Teammanager & Beleidsmedewerker(Mascha, begin veertig)

“Jeroen creëert een open, veilige en ontspannen sfeer. Naast de gesprekken past hij af en toe andere werkvormen toe waardoor ik meer ga ‘voelen’ dan ‘denken’. Dit is voor mij erg goed, aangezien ik vrij rationeel ben ingesteld. Dit geeft mij veel inzicht in mijn primaire reactie in bepaalde situaties en ervaar hoe ik beter zou kunnen en willen reageren en handelen. Dit zijn hele prettige eyeopeners waar ik echt mee vooruit kan. Heel veel dank, Jeroen!”

Projectleider onderwijs (Marijke, begin vijftig)

“De coaching heeft mij nieuwe gezichtspunten op in mijn sterke c.q. zwakke kanten opgeleverd. Door mij te laten onderzoeken en ervaren waar ik mee bezig ben, heb ik nieuwe mogelijkheden gevonden om de studenten te geven wat ze nodig hebben.  

Wat ik prettig vond is dat je doorvroeg op mijn antwoorden, zodat we bij de kern van de zaak kwamen.”

Docent beroepsonderwijs (Sjors, eind vijftig)

“Vanwege een nieuwe functie in mijn werk als verandermanager, kwam ik bij Jeroen terecht om hierbij gecoacht te worden. Ik ervaar de sessies bij Jeroen altijd als zeer verrijkend. Omdat Jeroen zelf ook veel ervaring heeft als adviseur en coach in het onderwijs, is hij heel goed in staat de dynamiek van een onderwijsorganisatie te doorgronden. 

Hij stelt scherpzinnige, verhelderende vragen, waarmee de onderliggende vragen die ik heb ten aanzien van mijzelf in relatie tot mijn werk, naar boven komen.”

Verandermanager onderwijs(Danielle, midden veertig)

“Door coaching met spiegeltechnieken, is mijn eigen functioneren in verschillende facetten blootgelegd. Zo weet ik beter waar mijn kracht en valkuilen zitten en kan ik lastige situaties beter benaderen. Hierdoor kan ik energie uit situaties halen ipv dat de energie wegloopt.”

Docent beroepsonderwijs(Arno, eind vijftig)

“De toegevoegde waarde van Jeroen is dat hij een klankbord is. Door te luisteren weet hij ‘’de valse noten’’ te ontdekken. Aangevuld met gesprekstechnieken en rollenspellen worden deze gevormd tot een – voor mij – harmonisch geheel; waardoor ik weer in balans kom. Jeroen is open in de omgang waardoor het snel vertrouwd is. Dit maakt de gesprekken laagdrempelig en dat zijn aanpak (gestoeld op kennis en vaardigheden) een groot effect hebben.”

Professional(Johan, rond de vijftig)

“Hij heeft me geholpen het vertrouwen te vinden in mezelf. Ik kom na een gesprek met Jeroen altijd veel wijzer – en veel rustiger – weer thuis.”

Student hoger onderwijs(Student, 18 – 20 jaar)

Dienstverlening & Particulieren

“Jeroen heeft me begeleid om terug te gaan naar en contact te maken met mijn (gevoels)kern: Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Wat voelt goed? Na de sessies ervaar ik steeds sterker dat ik mezelf mag zijn en durf ik dit ook te tonen. Dit geeft me een krachtig gevoel; echt 100% mezelf zijn. De coaching raakt voor mij de essentie. Ik kan Jeroen zeker aanbevelen als coach.”

Communicatie & Lifestyle Trainer(Charissa, 30 jaar)

“Jeroen heeft mij als coach uitstekend geholpen. Tijdens een periode die voor mij zowel zakelijk als privé erg complex en dubbelzinnig was, heeft de persoonlijke aanpak van Jeroen mij enorm geholpen. Er liepen nogal wat zaken door elkaar waar ik compleet uit balans was toen ik bij hem een traject startte. Met behulp van eenvoudige oefeningen wist hij bij mij op doeltreffende wijze de juiste zaken boven water te halen. Ik had dat nodig om de kluwen van emoties & uitdagingen uit elkaar te halen en weer in de juiste balans te komen. Hierdoor heb ik voor mijn gevoel de beslissingen kunnen nemen om mijn leven weer vlot te trekken.”

Kwaliteitsmanager en Consultant(Dennis, begin veertig)

“Door inzicht te geven in mijn eigen mogelijkheden en de complexiteit van interacties te spiegelen, heeft Jeroen me begeleidt om onbewuste eigenschappen te vertalen in bewuste bekwaamheden.”

Research manager, profit (Hans, begin veertig)

“Ik vind de coaching van Jeroen zeer bruikbaar voor mij. Hij weet diverse methoden op het juiste moment in te zetten, om tot inzicht en verdieping te komen. Ik ervaar dit als dat de methoden altijd ten dienste zijn ingezet aan mijn proces, nooit als doel op zich. Dit zegt veel over de deskundigheid van Jeroen.

Daarnaast zet hij humor en relativering in en dat werkt voor mij altijd erg prettig. Hierdoor kan ik opener worden naar mijzelf en zie ik groei ontstaan die ik dankzij Jeroens coaching nu doormaak.”

Zelfstandig Trainer en Mediator(Stef, midden vijftig)

“Jeroen kan door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, snel aanvoelen wat mogelijk ontwikkeld kan worden in mijn gedrag. Door samen de juiste oefeningen te doen, ontstaan snel nieuwe inzichten, die ik direct kon toepassen en inoefenen in de praktijk.”

Projectleider, profit (Wessel, eind dertig)

“Jeroen weet hoe hij contact maakt waardoor je je op je gemak en gezien voelt. Hij helpt je met oefeningen om je eigen innerlijke rust en kracht te voelen. Door veel geduld en goeie vragen komt hij tot de kern van je onrust/emoties.”

Juridisch adviseur (Yara, midden twintig)

“Deze wijze van begeleiding was wat ik als rationeel denkend type zocht. Daarom koos ik voor deze gecombineerde insteek van begrijpen én ervaren; aangevuld met meditatieoefeningen.”

Business consultant (Wilbert, vijftig)

”Wat hoop jij te kunnen zeggen, na afloop van onze samenwerking?”

En jij?(nieuwe coachee)