Leiderschap NU

Echt jezelf zijn, van moment tot moment

Het jezelf leren kennen, jezelf mogen zijn en jezelf durven tonen betekent dat je bewust jouw leven leidt. Wat je vraagstuk, behoefte, dilemma of verlangen ook is, jij wordt zichtbaar als degene die overdenkt, antwoordt, kiest, handelt of bewust even afwacht.

In afstemming op het coachvraagstuk begeleid ik je in het bewust worden en bewust ontwikkelen van jouw leiderschap in het omgaan met de onvoorspelbaarheid van de situatie. Bewust leiderschap tonen in het hier-en-nu betekent dat je in contact bent met jezelf.

Alleen in het hier-en-nu ervaar je daadwerkelijk jezelf en kun je jouw aanwezigheid ‘laten spreken’.

Leiderschap NU vraagt dat je bewust terug keert naar jezelf en dit moment ervaart en doorvoelt. In contact met je lijf en afgestemd op je hart en buik resoneer je met precies deze situatie zoals het hier-en-nu is. Je ervaart hoe je deel uitmaakt van wat er speelt, waaraan het vraagstuk raakt en hoe jij de situatie mede creëert. Zo bewust aanwezig zijn maakt dat je authentiek je plek inneemt en van binnenuit doet wat jou te doen staat.

Leiderschap-in-het-NU betekent dat je gaat staan voor jezelf, voor dat wat-is en wat je doet. Zo neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Stap-voor-stap leven en echt jezelf zijn.

In mijn coaching gebruik ik begeleidingsvormen die bijdragen aan het versterken van jouw leiderschap in het hier-en-nu. Gecombineerd met meditatie ben je zo bewuster aanwezig en meer jezelf.

Ook kan het ontwikkelen van leiderschap in het hier-en-nu jouw coachingsvraagstuk zijn.

Wil je meer weten over Leiderschap NU, Zen en Meditatie Neem s.v.p. contact op.

Zen & Leiderschap NU

Sinds 2000 ben ik geinteresseerd geraakt in meditatie en Zen. Dagelijks mediteer ik en vind zo rust in de drukte van het dagelijks leven. Doordat ikzelf de positieve effecten ervaar van mediteren ben ik me gaan verdiepen in Zen als levenswijze. De combinatie van wijsheid en mededogen geeft me houvast in hoe ik in het leven en werk wil staan.

In mijn werk als coach en adviseur inspireert Zen me om leiderschap te tonen en vanuit aanwezigheid te doen wat ik heb te doen. In het contact met wat ik hier-en-nu ervaar en met oog voor jou en mij als mens, ontstaat wat kloppend, passend en dienend is. Dit is leiderschap-in-het-nu.

Wil je meer weten over Zen, Coaching en Leiderschap-NU? Vraag er gerust naar.